Assessments oefenen verhoogt de kans op een baan


Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan kan het zijn dat je te maken krijgt met sollicitatieprocedures. Dit betekent dat er niet maar slechts één sollicitatie aan te pas komt. Vaak is er eerst een oriënterend gesprek. Wanneer beide partijen enthousiast zijn, komt er een tweede gesprek waar het al wat meer ingaat op jouw kunnen. Daarbij kan het ook nog zo zijn dat er assessments gemaakt moeten worden als onderdeel van de procedure. Wat kan je hierbij verwachten? Bij Hellotest kunnen ze je er alles over vertellen. 

Assessment oefeningen

Wanneer je een assessment moet maken, zit er een verschil in trainen en oefenen. Een assessment training wordt zo bijvoorbeeld door een docent gegeven. Dit betekent dat het zowel klassikaal als één op één kan plaatsvinden. Het oefenen van een assessment houdt echt in dat je zelf vragen gaat maken van de verschillende onderdelen. Je kunt een training bijvoorbeeld vergelijken met een college en het oefenen kun je vergelijken met het maken van een oefenexamen. 

De beste manier om een assessment te oefenen

Assessments zijn een belangrijk onderdeel van een sollicitatieprocedure en daarom is het ook belangrijk dat je hier goed op scoort. Dit alles begint natuurlijk bij een goede voorbereiding. Het goede nieuws is dan ook dat je je heel goed kunt voorbereiden op assessments! Doorloop dan ook de volgende stappen voor een assessment oefenen

    1. Wat je moet voorbereiden. Erachter komen wat je moet voorbereiden is misschien wel de belangrijkste stap. Zoek zo het assessmentbureau op waar je het assessment moet gaan maken, en dan zul je al veel informatie vinden over de testen die je kan verwachten.
  • Voorbereiding plannen. Het oefenen van assessments duurt vaak langer dan je denkt. Begin dan dus ook op tijd. Plan je voorbereiding en wacht niet tot het allerlaatste moment. Wanneer je ruim op tijd begint met de voorbereiding zal dit je ook een hoop rust geven!

Oefenen, oefenen, oefenen. Oefen de onderdelen van het assessment. Herhaal het ook meerdere keren. Zo weet je zeker dat je de onderdelen echt onder de knie krijgt. Kijk ook vooral naar de dingen die je misschien vaker fout doet. Besteed hier wat extra aandacht aan.