Een thuiskantoor maken met een budget


Een thuiswerkplek is voor velen van ons de nieuwe norm geworden. Of u nu fulltime op afstand werkt of slechts af en toe, het is belangrijk om een speciale ruimte in uw huis te hebben die comfortabel is en bevorderlijk voor het werk. Maar wat als u geen budget hebt voor een complete make-over van uw thuiskantoor? Maakt u zich geen zorgen, wij hebben het voor u geregeld. Met een paar zuinige vondsten en wat doe-het-zelf-kennis kunt u een stijlvol en functioneel kantoor aan huis maken met een klein budget.

Functionaliteit is de sleutel

Bij het maken van een kantoor aan huis met een budget is het belangrijk dat u uw eerst richt op functionaliteit en daarna op stijl. De bedoeling van een thuiskantoor is immers dat u er uw werk kunt doen – niet dat u uw inrichting bewondert. Begin dus met het inventariseren van wat u nodig hebt om productief te zijn. Heeft u een bureau nodig? Een comfortabele stoel? Goede verlichting? Als u eenmaal een lijst hebt van wat u nodig heeft, kunt u kringloopwinkels, garageverkopen en online advertenties afstruinen naar koopjes. Als het gaat om meubilair voor uw thuiskantoor is de kans groot dat u tweedehands kunt vinden wat u nodig hebt voor een fractie van de kosten van nieuw kopen.

Word creatief met opbergen

Als u werkt met een beperkte hoeveelheid ruimte, is opslag de sleutel om uw thuiskantoor georganiseerd en rommelvrij te houden. En er zijn tal van creatieve manieren om uw spullen op te bergen zonder de bank te breken. Zo kunt u bijvoorbeeld een over de deur geplaatste schoenenhouder ombouwen tot goedkope bureaulades. Mason jars zijn geweldige pennen- en potloodhouders. En van gerecyclede frisdrankblikjes kunt u leuke en eigenzinnige boekensteunen maken. Gebruik u fantasie en wees niet bang om buiten de gebaande paden te denken!

Richt het in zoals u wenst in te richten

Het is niet omdat u met een krap budget werkt dat u thuiskantoor niet stijlvol kan zijn. Er zijn tal van eenvoudige en goedkope doe-het-zelf projecten die u ruimte persoonlijkheid en pit geven. U kunt bijvoorbeeld leuke stoffen of vintage kaarten inlijsten om unieke muurkunst te maken. Of gebruik washi tape om gewone ordners en schriften op te leuken. Word creatief – en heb plezier! – terwijl u uw ruimte personaliseert met een klein budget.

Conclusie

Thuiswerken hoeft niet duur te zijn. Met een beetje spaarzaamheid en doe-het-zelf creativiteit kunt u een functioneel en stijlvol thuiskantoor inrichten zonder een fortuin uit te geven. Dus stroop u mouwen op en begin vandaag nog met het creƫren van uw perfecte thuiswerkplek!

Echter, heeft u toch hulp nodig bij het inrichten van u werkplek? Neem dan eens een kijkje op versluisbv.nl. Zij zullen u van dienst zijn en u hierbij helpen de perfecte werkplek/kantoorplek voor u te verwezenlijken.