Hoe krijg je meer reacties op een openstaande vacature?


Het is onwijs vervelend als je binnen je bedrijf te maken hebt met een personeelstekort. Voor sommige bedrijven lijkt het een eeuwigheid te duren voordat er eindelijk iemand reageert op hun openstaande vacature. Gelukkig zijn er allerlei manieren om meer reacties te krijgen. In dit artikel bespreek ik hoe ook jij meer reacties krijgt op een openstaande vacature.

Schakel een uitzendbureau in

De makkelijkste en snelste manier om meer reacties te krijgen op je openstaande vacature, is door je vacature te plaatsen op websites van uitzendbureaus. Zij beschikken over een groot bereik en netwerk. Waardoor je sneller en meer mensen bereikt in een bepaalde tijd. Wanneer iemand op zoek is naar een vacature Franeker, zal hij jouw vacature snel vinden. 

Maak de vacature niet te lang

Het is belangrijk dat de tekst van je vacature niet te lang is. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een bedrijf meer reacties ontvangt als de vacature kort en bondig wordt geschreven. Dit komt omdat steeds meer mensen vacatures op hun mobiele telefoon opzoeken. Daarnaast is het belangrijk dat je de tekst formeel schrijft. Schrijf je een informele tekst? Dan zullen sommige mensen die op zoek zijn naar een baan afhaken. 

Wat biedt jouw bedrijf?

De meeste mensen die een vacature plaatsen, focussen zich op wat zij zoeken in een sollicitant. Terwijl een sollicitant juist zoekt naar wat een bedrijf hem of haar te bieden heeft. Het is daarom belangrijk om ook aandacht te besteden aan wat jouw bedrijf biedt. Zijn het bijvoorbeeld doorgroeimogelijkheden? Of kunnen zij bepaalde kennis leren dat bij een ander bedrijf niet kan? Dit zijn allerlei aspecten die voor de werkzoekenden van belang zijn. 

Ben je haastig op zoek naar een nieuwe werknemer? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op prowurk.nl.