Voordelen van elektrisch fietsen: met de fiets naar werk

met fiets naar werk in fietsenrekken

Elektrische fietsen worden steeds populairder. Niet gek natuurlijk als je alle voordelen van het hebben van een elektrisch fiets bij elkaar optelt. Nederland is bijna niet meer weg te denken zonder fietsen. Maar nog genoeg mensen gaan dagelijks met de auto naar hun werk. Misschien woon je wel te ver om te fietsten met een normale fiets, maar is het prima te doen met een elektrische fiets. In deze blogpost zullen we enkele van de belangrijkste voordelen van elektrisch fietsen verkennen, waaronder het besparen van benzine en het opladen bij oplaadbare fietsenrekken.

Bespaar benzine

Laten we beginnen met de vele voordelen van elektrisch fietsen! Misschien wel het meest voor de hand liggende voordeel van een elektrische fiets is dat je er geen benzine voor nodig hebt. Dit kan je na verloop van tijd veel geld besparen, vooral als je iemand bent die een lange afstand pendelt naar werk of school. Als je op een plek woont waar je net iets te ver woont om te fietsen met normale fiets, dan is een elektrisch fiets een goede optie voor jou. Zelfs als je een uur lang onderweg bent met openbaar vervoer, ben je vaak ook een uur onderweg met een elektrische fiets. Als je ervoor wil zorgen dat je extra beweegt en ook nog eens gratis naar je werk kan gaan, dan is ook hier een elektrische fiets een goede optie voor jou.

Opladen aan fietsenrekken

Een ander groot voordeel van elektrische fietsen is dat ze kunnen worden opgeladen aan oplaadbare fietsenrekken. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een plek om je fiets aan te sluiten. Er worden tegenwoordig steeds meer fietsenrekken gebouwd met laadpalen eraan. Perfect om lange afstanden heen en terug elektrisch te rijden!

Fietsplan van je werk

Als je werkt voor een bedrijf dat een fietsplan heeft, is het vaak mogelijk om dit te gebruiken om een elektrische fiets te kopen. Dit komt omdat de overheid elektrische fietsen ziet als een goede manier om duurzaam vervoer te stimuleren. In veel gevallen kun je tot wel 50% van het aankoopbedrag terugkrijgen van je werkgever!

Denk je dat een elektrische fiets een goede optie voor jou zou kunnen zijn? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!

Bron: klaverfietsparkeren.nl