Zo wordt werken op grote hoogte veilig!


Valbeveiliging wordt in veel verschillende situaties gebruikt. Het belangrijkste kenmerk van deze soort beveiliging is ervoor zorgen dat professionals die op grote hoogte werken, veilig zijn en niet zomaar naar beneden storten. Bij rsnsafety.com bieden ze producten aan die precies deze functie vervullen zodat je met een veilig gevoel omhoog kan gaan. Vooral op daken en hoogwerkers is valbeveiliging ontzettend nodig en is het tevens een essentieel onderdeel van de professionele omgeving van dit specifieke onderdeel van de bouwsector.

Veilig in verschillende soorten situaties

Neem een werknemer die op een dak bezig is. Wat deze persoon nodig heeft om veilig zijn werk te kunnen doen is, bestaat uit een basis van eenvoudige elementen. Denk aan een veiligheidsharnas om te beginnen. Een veiligheidsharnas is een van de meest belangrijke elementen van de valbeveiliging. Het product zorgt ervoor dat de werknemer wanneer hij op grote hoogte aan het werk is en er een val naar beneden plaatsvindt, dat de val grotendeels gebroken wordt. Zo worden er grote ongelukken voorkomen. Dit resultaat wordt voornamelijk toegeschreven aan het feit dat er een leeflijn is. Een dergelijke leeflijn is een lijn waaraan het harnas bevestigd is, zodat je nooit helemaal naar beneden kan vallen.

Beveiliging door meerdere elementen: de sets

De vorig genoemde producten, hoewel essentieel, zijn maar slechts enkele voorbeelden van dingen die belangrijk zijn om de veiligheid van professionals te kunnen waarborgen. Wil je echt op het ergste voorbereid, dan zal je een set met producten aan moeten schaffen die er tezamen voor zorgen dat de veiligheid op grote hoogte maximaal is. En elke verschillende situatie vereist een verschillende set: elk werk op grote hoogte verschilt immers van elkaar. Zo heb je specifieke sets die gemaakt zijn voor op hoogwerkers, steigerbouw en daken. Je hebt ook sets die een specifieke toepassing hebben op een activiteit. Zoals afdalen of bij het redden van iemand.